MAT OCH MÅLTIDER

Vi anser att måltiderna ska vara positiva och lärande för alla. För att alla ska ha chans att äta sig mätta i lugn och ro brukar vi sitta en stund, prata och låta det ta sin tid. Vårt mål är att både barn och vuxna ska inspirera och peppa till att smaka de alla goda smaker som erbjuds. Vi vill gärna lära barnen att lära sig värdet att minska på matsvins och slänga så lite mat som möjligt. Mat stunden är en perfekt stund att samtala och undervisa om allt möjligt.

Köket ligger intill matsalen, vilket gör att vår kokerska blir en del av verksamheten. Barnen har möjlighet att prata och ställa frågor som intresserar dem. Ibland får barnen även möjlighet att hjälpa kokerskan att laga mat.

Kokerskan lagar allt från grunden och stor del av varorna är ekologiska och närodlade livsmedel. Hon lagar eget bröd och köttet som köps in är alltid svenskt. Minst en gång i veckan lagas det vegetarisk mat. Hela arbetslaget hjälps åt vid frukost och mellanmål. Vi har även sockerfria måltider.

Våra måltider:

7.30 - Frukost - Varierar med fil, flingor, havrekuddar och havregrynsgröt med bär, kanel, olika pålägg, ägg, mjölk, vatten, knäckebröd, grönsaker och alltid hembakt mjukt bröd.

9.45 Fruktstund

11.30 Lunch

14.15 Mellanmål: Varierar med hembakt bröd, knäckebröd, pålägg, grönsaker och yoghurt.

Kl l.16.15 Fruktstund

MATSEDEL