MILJÖ

Vårt mål är att våra rum på förskolan ska vara inspirerande, lockade och erbjuda olika möjligheter till lärande, utveckling och glädje. Förskolan är på 200 kvm och barnen har gott om plats att röra på sig. Ena sidan är mer anpassat för yngre barn och den andra för de äldre, dock brukar det vara öppet så alla barn kan leka och lära.

Rummen har sina namn och i dessa rum finns det olika saker att leka. Allt från rollek, bygg, skapande, böcker, spel, rörelse, vardagsteknik till ett lugnt rum där man kan vila och ta det lugnt.

Våra miljöer förändras med jämna mellanrum för att inspirera till nya lekar och nytt utforskande, men också för att följa barnens intressen.

Utegården är riktad mot en skog, vi brukar säga att skogen är barnens andra lekplats. Detta innebär även att får skugga under sommarperioden och att det inte blir så varmt.

Gården består av en sandlåda, flera gömställen/hus, rutschkana, cyklar, balansgång och mycket mycket mer. Vi har odlingslådor som barnen uppskattar väldigt mycket, vi använder det vi odlar i maten som lagas. Vi har även björnbärsbuskar som barnen brukar plocka hej vilt.